Сайт на 4 "б" клас в ОУ "Д-р Иван Селимински" - Сливен

Отиване към съдържанието

Главно меню

Новини

Нагрaди за Криси и Ники от IX Национален конкурс "Въведение Богородично"

През 2022 година се проведе 9-тото издание на националния конкурс за рисунка, есе и стихотворение, посветени на празника "Въведение Богородично". Поздравления за Криси, която завоюва II място в категория рисунка/икона и III място в категория литературна творба, както и за Ники, която бе трета за стихотворение.
Браво, мили момичета! Продължавайте да израствате във вярата, любовта и благодатта!

Отлично представяне на 4. Б в Коледното математическо състезание

През втората седмица на декември се проведоха 2 състезания – Коледно математическо състезание и Общински кръг на Националната олимпиада по математика. В Коледното състезание най-успешно се представи Емма, като зае второ място в град Сливен. Отлично се представиха и Иван - 4. място, Дамян - 5. място, Дарин Александър и Сияна, които също са сред първите 10 в града.

На олимпиадата по математика за областен кръг се класират 4 ученици от ОУ „Д-р Иван Селимински“:
1. Иван Добромиров Иванов, 4. Б клас – 18 т.
2. Дамян Мирославов Митев, 4. Б клас – 17 т.
3. Михаела Цветанова Михайлова, 4. В клас – 17 т.
4. Зорница Тодорова Костова, 4, А клас – 16 т.

Следващи в класирането са Дарин и Хасан, но за съжаление малко не им достигна да се класират за областен кръг. Поздравления за труда, таланта и трудолюбието на всички математици и успех в следващия кръг на олимпиадата!

Иван Добромиров - златен медалист от МТ "Иван Салабашев"

На 3.12. 2022 година се проведе математически турнир "Иван Салабашев", на който Иван Добромиров се представи най-достойно сред всички четвъртокласници в град Сливен и завоюва златен медал. Иван бе награден в заседателната зала на РУО - Сливен от старши експерт по математика г-н Ленко Кренчев. Поздравления за поредния успех!

Емма и Иван с награди от МТ "Черноризец Храбър"

На 25.11. в заседателната зала на РУО – Сливен  се състоя награждането на медалистите от математически турнир „Черноризец Храбър“, който се проведе на 01.11.2022 г. Иван бе награден със златен медал, а Емма - с грамота за отлично представяне. Поздравления!

Емма и Иван - класирани за Областен кръг на олимпиадата по компютърно моделиране

Премина общинският кръг на олимпиадата по компютърно моделиране. За областен кръг се класират първите трима състезатели с най-висок резултат:
Емма Чернинкова - 4. Б клас
Иван Добромиров - 4. Б клас
Зорница Костова - 4. А клас.
Поздравления за най-добрите и успешно представяне в областния кръг на олимпиадата!

Мария - с 2 бронзови медала от турнири по спортни танци

Поздравления за Мими, която завоюва бронзови медали от проведените два турнира по спортни танци - за купа "Туида" и на Българската федерация на клубовете по спортни танци. Желаем ѝ още много успехи!

Награди за читателите на лято 2022

По традиция в началото на на учебната година награждаваме най-активни в четенето читатели за лятото. През лято 2022 най-активни в четенето бяха:
1. място: Емма Чернинкова – 53 прочетени книги;
2. място: Иван Иванов – 44 прочетени книги;
3. място: Сияна и София Андреева – 22 и 26 прочетени книги.

Поощрителна награда: Мартин – за старанието при водене на читателския дневник.
Поздравления, мили деца!

Иван Добромиров със златен медал от финала на WMI

Иван Добромиров завоюва златен медал и сертификат от финала на международната Тайванска олимпиада по математика (WMI) 2022.  Отборът на България се състезава в 11 възрастови групи и завоюва 3 диамантени, 8 златни, 17 сребърни и 8 бронзови медала.
Поздравления за Ваньо с пожелание за бъдещи успехи в предстоящите математически състезания!

Награждаване на даровити деца за 24. май

По традиция на 24. май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, кметът на Община Сливен г-н Стефан Радев награди ученици, изявили се в национални и международни състезания и олимпиади. Сред наградените даровити деца на Сливен бяха Иван и Дамян. Поздравления, момчета!

Награждаване на победителите в "Европейско кенгуру" 2022

В навечерието на най-светлия празник - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, в ППМГ "Добри Чинтулов“ се проведе награждаване на победителите в областния кръг на Националното математическо състезание "Европейско кенгуру". Сред тях бяха и петима възпитаници на ОУ „Д-р Иван Селимински“, двама от които от 3. Б клас:
Дамян Мирославов Митев – I място;
Иван Добромиров Иванов – II място.
Браво, момчета!

Награждаване на медалистите от пролетния кръг на "Математика без граници"

На 23 май -жа Ваня Пенчева награди медалистите от пролетния кръг на "Математика без граници".
Иван - 2 златни медала; Дамян - златен медал;

Емма, Мартин, Дарин и Хасан - сребърни медали;
Сияна и София Андреева - бронзови медали.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, МИЛИ ДЕЦА!

Награждаване на медалистите от състезанията на СНБНУ

На 23 май г-жа Ваня Пенчева, заместник-директор на ОУ "Д-р Иван Селимински" награди медалистите от Националното финално състезание на СБНУ. В него нашите ученици спечелиха 9 златни и 10 сребърни медала. Сред медалистите са Иван и Дарин Александър, които завоюваха златни медали. Поздравления, момчета! Вие постигнахте максимален резултат от 50 точки на всички състезания!

Нов успех на София Димова с балет "Адажио"

Софи Димова завова сребърен медал от XIX Фестивал на камерния танц - Хасково 2022 г. Поздравления, мило момиче! Желаем ти още много успехи с балет "Адажио"!

Сребърен медал за Иван от WMI

Отново голям успех за Иван! В края на месец април се проведе квалификационният кръг на World Mathematics Invitational – WMI.  WMI е първото състезание по математика, основано в Тайван. В него участват ученици от 1. до 12. клас. Състои се от два кръга – логически и математически задачи.  Иван завоюва сребърен медал.
Поздравления за поредния му висок успех!

Голям успех на София с балет "Адажио"

София Димова се завърна с 4 медала от VIII INTERNATIONAL YOUTH MUSIC & DANCE OLYMPIAD BULGARIA GRAND PRIX 2022 /SOFIA 30 APRIL 2022, където балерините на балет "Адажио" се представиха блестящо и пожънаха много успехи. Браво, Софи!

Михаил Ванев - сребърен медалист от националното новогодишно състезание на EasyMath

Михаил Ванев завоюва сребърен медал от проведеното на 8.01.2022 г. онлайн национално новогодишно състезание на EasyMath. Поздравления за успеха и пожелания за следващи медали!

Коледно математическо състезание - 2021 г.

3 медала завоюваха нашите математици от Коледното математическо състезание - златен медал за Иван Иванов, сребърен за Дамян Митев и бронзов за Емма Чернинкова. Поздравления за успеха!

Есенен кръг на "Математика без граници" 2021

Приключи есенният кръг на международния математически турнир „Математика без граници“.  Сред медалистите са: Иван Иванов с два златни медала в трета и четвърта група, 4 сребърни медала за Мартин Проданов, Дарин Александър Хърков, Дамян Митев и Емма Чернинкова и 2 бонзови за Сияна Грозданова и Хасан Рашидов. Поздравления за седемте медалисти! Пожелаваме им успех и в зимния кръг на турнира!


Иван и Дамян - медалисти от финала на международния математически турнир "Математика без граници" 2021

Завърши Осмият финал на международния математически турнир „Математика без граници", който се проведе в Несебър от 6 до 8 август. В него се включиха 1234 ученици от 17 държави. Горди сме с постиженията и на тримата ни участици - Иван, Дарин и Дамян, които се представиха достойно и завоюваха 2 медала от индивидуалното класиране - злато за Иван и сребро за Дамян, както и сребърен медал в отборното класиране за втори клас. Браво, момчета!

Пролетен кръг на "Математика без граници" 2021

Приключи пролетният кръг на международния математически турнир „Математика без граници“.  В него участваха почти 15 000 ученици  от 20 страни.  Сред победителите са и нашите математици: Иван Иванов с два златни медала във втора и трета група и Дарин Александър Хърков също със златен медал, Емма и Дамян  - със сребърни  медали и София Андреева, Михаил Ванев, Хасан Рашидов -  с бронзови медали. Горди сме с постиженията на медалистите, които ни донесоха общо 8 медала - 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови! Поздравления за поредния успех!


Отлично представяне в "Европейско Кенгуру" 2021

На 18 март 2021 г. се проведе областният кръг на международното математическо състезаниеЕвропейско Кенгуру“. Сред победителите са Иван Иванов и Емма Чернинова, класирали се съответно на първо и трето място сред участващите 142 второкласници от област Сливен. Поздравления за двамата за високите постижения!


Михаил и Иван - медалисти от националното пролетно състезание на EasyMath

Михаил Ванев и Иван Иванов завоюваха съответно златен и бронзов медал от проведеното онлайн национално пролетно но състезание на EasyMath. Поздравления за поредния им успех!

Зимен кръг на "Математика без граници" 2021

Приключи зимният кръг на международния математически турнир „Математика без граници“.  Сред победителите са: Иван Иванов с два златни медала във втора и трета група, Емма Чернинова и Дамян Митев също със златни медали, Дарин Александър Хърков  - със сребърен  медал и Михаил Ванев, Мартин Проданов, Хасан Рашидов, Рая Стоянова, София Андреева -  с бронзови медали. Поздравления за деветте медалисти, които ни донесоха общо 10 медала - 4 златни, 1 сребърен и 5 бронзови! Благодарим ви, прекрасни момичета и момчета, щастливи сме с вашите успехи!


Иван Иванов - медалист от националното новогодишно състезание на EasyMath

Иван Иванов завоюва бронзов медал от проведеното онлайн национално новогодишно състезание на EasyMath. Поздравления за успеха и пожелания за следващи медали!

Есенен кръг на "Математика без граници" 2020

Приключи есенният кръг на международния математически турнир „Математика без граници“.  Сред победителите са: Иван Иванов с два златни медала във втора и трета група, Дарин Александър Хърков и Дамян Митев също със златни медали, Емма Чернинкова  - със сребърен  медал и Сияна Грозданова, Мартин Проданов, Хасан Рашидов -  с бронзови медали. Поздравления за седемте медалисти! Пожелаваме им успех и в зимния кръг на турнира!


2 "б" с двама медалисти от националното състезание на EasyMath "ЕЛА! РЕШИ! ПОБЕДИ!"

Приключи есенният кръг на националното математическо състезание на EasyMath "ЕЛА! РЕШИ! ПОБЕДИ!", на което отново имаме достойно представяне! Иван Иванов завоюва златен медал, а Михаил Ванев - бронзов. Това са първите за тази учебна година  постижения на нашите момчета, нека им пожелаем още много успехи!

Иван Добромиров - сребърен медалист от Седмия финал на "Математика без граници"

Иван Добромиров Иванов завоюва сребърен медал от Седмия финал на Международния математически турнир "Математика без граници" - Несебър 2020 г. Това е десето поред за тази година отличие за нашия математик. Поздравяваме го за прекрасния завършек на тази така успешна за него първа учебна година и му пожелаваме още по-високи постижения!

Награда от Община Сливен


Всяка година на 24 май най-изявените ученици в различни области получават признание от ОБЩИНА СЛИВЕН за постигнати високи резултати през изминалата учебната година.
Щастливи и горди сме, че Иван Иванов е сред тях. Макар и най-малък по възраст в нашето училище, той успя да завоюва най-много медали от математически състезания - вече 9 на брой.
Поздравления за неговия труд, талант, старание и отдаденост!

Областен математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков"

Нашите математици завоюваха четири медала в осмото издание на областния математически турнир! Това е четвъртият поред златен медал за  Иван Иванов за тази учебна година. Останалите три медала са сребърни и са за Дарин Александър, Сияна и Михаил! Поздравления за високите постижения!


Зимен кръг на "Математика без граници"

Приключи зимният кръг на математическия турнир „Математика без граници“. В него участваха над 18 000 ученици  от 19 страни на пет континента. Сред победителите са и Иван Иванов с два сребърни медала в първа и втора група и Дарин Александър Хърков с бронзов медал. Пожелаваме им успех и в пролетния кръг на турнира!


Kоледно математическо състезание

Нашите математици завоюваха поредния медал в математическо състезание! Успехът е на Иван Иванов, който се класира на първо място сред първокласниците в град Сливен и спечели своя втори златен медал за тази учебна година.  Поздравления за Ваньо и успех на останалите в следващия математически турнир през февруари - Математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков"!


Резултати от XXVIII Математически турнир "Иван Салабашев"

Отлични са резултатите на нашите математици на XXVIII  Mатематически турнир "Иван Салабашев". В призовата тройка са Иван и Петя съответно със златен и сребърен медал. На четвърто място е Мария, на пето - Дарин Александър и Сияна, а на шесто - Емма и Мартин. Поздравления за всички тях и успех в Коледното математическо състезание!


Родителска среща

Уважаеми родители, на 05.12. 2019 г. от 17:30 часа в класната стая на 1 "Б" клас ще се проведе родителска среща.
Дневен ред: 1. Aктуално състояние на успеха и постиженията на учениците;  2. Организационни въпроси. Очакваме Ви!


Иван Иванов - медалист от есенен кръг на "Математика без граници"

На 04.12.2019 г. в зала "Май" заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова награди отличилите се в есенния кръг на международния математически турнир "Математика без граници". Иван Добромиров Иванов получи сертификат и сребърен медал. Той бе най-малкият участник в състезанието и макар на 6 години,  участва със състезателна тема за втори клас, затова много ни зарадва със своя успех. Пожелаваме му още по-високи постижения през тази учебна година!

Състезание по краснопис

По случай Националната седмица на четенето в 1 "Б" клас се проведе състезание по правопис и краснопис, което подготвя първокласниците за традиционно провеждащото се всяка година сред първокласниците от трите паралелки състезание по случай патронния празник на училището на 2 март. Бяха излъчени следните победители: София Димова и Хасан Рашидов - I място; Емма Чернинкова, Рая Стоянова, Дарин Александър Хърков и Йована Стоянова - II място; Иванина Иванова и Виктория Панайотова - III място. Поздравления за поедителите!

I Зимно математическо състезание

На 02.12.2019 г. се проведе I Зимно математическо състезание. В призовата тройка на класа се класираха: Иван Иванов - I място, Сияна Грозданова - II място, Емма Чернинкова - III място. Четвърти се класира Дарин Александър. Пета е Рая Стоянова. Класното I Зимно математическо състезание подготви нашите математици за предстоящите областни математически състезания през месец декември.

Родителска среща

Уважаеми родители, на 24.10. 2019 г. от 17:30 часа в класната стая на 1 "Б" клас ще се проведе родителска среща. Дневен ред: 1. Правилник за създаването, устройството и дейността на Обществените съвети към училищата; 2. Избор на състав /членове и резервни членове/ на Обществения съвет 3. Резултати от тестовете за входящо ниво; 4. Организационни въпроси. Очакваме Ви!


Родителска среща

Уважаеми родители, на 17.09. 2019 г. от 17:30 часа в класната стая на 1 "Б" клас ще се проведе първата за тази учебна година родителска среща. Дневен ред: 1. Учебен план и организация на учебното време; 2. Учебно съдържание по някои предмети от ЗП; 3. Учебни помагала и тетрадки; 3. Организационни въпроси.
Очакваме Ви!


16 септември - школското звънче ни събра за пръв път...

На 16 септември  първокласниците от 1 "Б" с много вълнение за пръв път прекрачиха прага на цветната класна стая, приготвена с много любов и грижа от техните преподаватели и родители. Най-малките ученици приеха Ключа на Знанието от директора на училището г-жа Ваня Пенчева, за да продължат успешния път и горди постижения на възпитаниците на ОУ "Д-р Иван Селимински". Успех, мили деца!

Назад към съдържанието | Назад към главното меню