Сайт на 4 "б" клас в ОУ "Д-р Иван Селимински" - Сливен

Отиване към съдържанието

Главно меню

България

Творчество > Литература

КАКВО Е ЗА МЕН БЪЛГАРИЯ?

България за мен е всичко.
Тук съм родена и тук ще остана, защото тя е приказно красива. Планини, море, четири сезона, песни и танци. За нищо на света не бих я заменила.
Горда съм, че съм българче!

София Димова

***
За мен България е най-прекрасната страна!
Има толкова красива природа! Земя, пълна със зелени гори, широки поляни, планини и бистри реки. Моята родина има и море. Тя през всеки сезон е с красива дреха. През зимата е в бяла премяна. През пролетта е изпълнена с аромат на пъстри цветя. Лятото е слънчево, а през есента сякаш художник е нарисувал картина. В моята страна се чувствам спокойна и щастлива.
Ето това е за мен България!

Иванина Иванова

***
За мен България е най-красивото място на Земята. България е моята родина и аз я обичам с цялото си сърце.
Харесвам пролетта, когато природата се събужда и пъпките на цветята разцъфтяват, а дърветата се разлистват. Лятото ми е любимият сезон
тогава ходя на море с приятели, а на село с братовчедите ми. Там гледам как баба и дядо работят в градината, харесва ми! Есента е много красива! Дърветата са накичени с червени, оранжеви, жълти и кафяви листа. През зимата пък има ски и игри със снежни топки. Спускам се с шейна. Прекрасно е!
Ето това е за мен България, с нейните чудно хубави четири сезона!

Иван Добромиров

***
За мен България е една от най-красивите страни, в които съм била. Въпреки, че не съм родена в нея, я чувствам  като своя родина. Всичко, което обичам, е тук
семейството ми, баба, дядо и приятелите ми.

Емма Чернинкова


 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню